Ystads Bollklubb
Anno 1934
YBK är en bollklubb med anor långt tillbaka i tiden. Den 12:e oktober 1934 bildades föreningen och till en början var det endast fotboll som var aktuellt, men detta skulle snart ändras då man även började med handboll våren 1935. Handbollsframgången lät inte vänta på sig och redan första året besegrade A-laget föregående års skånska mästare Ystads IF med hela 21-14. 50 års jubileum Detta var startskottet på en föreningsverksamhet som har varit aktiv i 80 år. Idag bedrivs inte idrottslig verksamhet på elitnivå men lika väl hög amatörsnivå. Idag tränar medlemmarna Badminton och inte att förglömma vårt senaste tillskott - en Boulsektion.
Om YBK - Historik
I samband med YBKs 50-års jubileum 1984 gavs en jubileumsskrift ut till alla hushåll i Ystads tätort.
Klicka för att ladda hem i PDF format! OBS! 23.1 MB filstorlek!